ТЕРЕМ - ХАН КРУМ

ТЕРЕМ - ХАН КРУМ

ул. Ал. Стамболийски 31, п. к. 112
Търговище,
България
26.5728187
43.247125
UserLikes
Име: ТЕРЕМ - ХАН КРУМ
Адрес: Търговище, ул. Ал. Стамболийски 31, п. к. 112
Телефони: text to imagetext to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.terem-xk.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Машиностроене
Дейност:

Машиностроителен завод

Ключови думи: ремонт и модернизация на бронетанкова техника, двигатели, танк, танкове, бтр

За нас

ТЕРЕМ - ХАН КРУМ ЕООД Търговище е машиностроителен завод с принципал Министъра на отбраната на Република България. Заводът е част от еднолично акционерно дружество с държавна собственост към Министерството на Отбраната – ТЕРЕМ ЕАД.

ТЕРЕМ-Хан Крум ЕООД гр.Търговище функционира на основата на финансова и юридическа обособеност, с повишени компетенции: собствен счетоводен отчет и баланс; юридическа самостоятелност за сключване на договори за стопанската дейност, за внос и износ (без договаряне на специалната продукция за Министерството на Отбраната и за износ)

Заводът е отворен за промишлено коопериране, преструктуриране и диверсификация на производството. Инвестиционната му привлекателност се гарантира от неговия статут и нов мениджърски подход, предлаганите конкурентни технологични и ценови условия.
Предизвикателство за мениджърския екип е пазарното осигуряване на стабилизацията и следващото развитие на завода. Маркетинговата дейност е насочена към намиране на фирми – партньори за производството на нови перспективни продуктови гами: полуфабрикати; инструментална екипировка; корпусни детайли, зъбни колела и валове на трансмисионни агрегати; скоростни кутии и редуктори; верижни и колесни транспортни средства.

ТЕРЕМ-Хан Крум ЕООД Търговище има 45 годишна история:

*Строителството на завода започва през 1962 год.;

*Първите производствени мощности са пуснати в експлоатация през 1965 год.;

*Официалното откриване, като специализиран завод на Министерството на отбраната за ремонт на БТТ, е на 10.11.1966 год.

*До 1997 г. завода е известен под името ВРЗ Хан Крум – Търговище.

През периода 1966-1989 год. развитието на завода е свързано с концепцията за въоръжението и военната техника на БА и техният ремонт в мирновременни и военновременни условия. Успоредно с усвояване на ремонта на новите поколения бронетанкова техника, се извършва интензивна и широка по мащаби инвестиционна дейност. От специализиран за ремонт, завода се преструктурира в машиностроителен, с развити на съвременно технологично равнище производствени мощности:

*Ковашко-пресови и леярски;

*Инструментални;

*Металорежещи, на основата на машини и обработващи центрове с ЦПУ (в последствие и ГАПС) за производство на скоростни кутии, редуктори и трансмисионни агрегати.

*За диагностика, сборка и изпитание при модернизацията на БТТ (в последствие за производство на МТ-ЛБ и нейните модификации), като развитие и усъвършенстване на технологичната основа за капитален ремонт на БТТ.

Към края на 80-те години на ХХ век завода се утвърждава като едно от водещите машиностроителни предприятия на страната и ВПК. Заедно с това е налице и международно признание на потенциала и на продукта на завода.

От 1998 год. с разпореждане на МС на Р.България заводът е клон на акционерното дружество на Министерството на отбраната – ТЕРЕМ ЕАД. В търговския регистър е записан с наименованието ТЕРЕМ ЕАД – клон Търговище.

От 2004г. заводът е пререгистриран в ТЕРЕМ-Хан Крум ЕООД.




 

Открийте ни в Google+